Opony Mitas ENDURO TRAIL+ wybrane dla nowego KTM 890 ADVENTURE R na rok 2023

Mitas-ENDURO-TRAIL-plus-tires-selected-for-the-new-2023-KTM-890-ADVENTURE-R
Mitas ogłasza partnerstwo z KTM Sportmotorcycle GmbH w zakresie zaopatrzenia w opony ENDURO TRAIL+ w nowym motocyklu KTM 890 ADVENTURE R na rok 2023. Po Mitas TERRA FORCE-R w modelu KTM 1290 SUPER ADVENTURE S na rok 2021 i Mitas E-07 w modelu KTM 690 ENDURO R na rok 2019, jest to trzecie oryginalne wyposażenie Mitas zatwierdzone przez KTM.

„Bycie wybranym po raz trzeci przez KTM jako dostawca opon na oryginalne wyposażenie to wielkie uznanie dla nas i dla doskonałości naszych produktów Mitas. Nowe opony Mitas ENDURO TRAIL+ zostały opracowane wspólnie z KTM, aby wzmocnić wyjątkowego ducha przygody oferowanego przez ten motocykl i zaspokoić szerokie potrzeby nowoczesnego kierowcy poszukującego przygód, który chce stawić czoła wszystkiemu, co przyniesie szlak”, mówi Gustavo Pinto Teixeira, wiceprezes ds. jednośladów i opon specjalnych w Trelleborg Wheel Systems.

Nowy model KTM 890 ADVENTURE R na rok 2023 jest wyposażony w opony Mitas ENDURO TRAIL+ 90/90-21 54T TL z przodu i 150/70B18 70T TL z tyłu.

2023-KTM-890-ADVENTURE-R

Mitas ENDURO TRAIL+ reprezentuje kolejną generację wzoru bieżnika E-07+ ENDURO TRAIL. Został on opracowany, wypróbowany i przetestowany przy wsparciu ambasadora marki Mitas – Chrisa Bircha. Dzięki nowej mieszance, ulepszonej konstrukcji i ikonicznemu wzorowi bieżnika, Mitas ENDURO TRAIL+ zapewnia doskonałe prowadzenie w terenie i reakcję na skalistym lub żwirowym terenie, a także komfort i stabilność na drodze, oferując jednocześnie najlepsze możliwe połączenie osiągów na mokrej i suchej nawierzchni.

Mitas-ENDURO-TRAIL-plus-2

Nowe opony Mitas ENDURO TRAIL+ zostaną po raz pierwszy zaprezentowane na stoisku Mitas podczas wystawy EICMA, która odbędzie się w dniach 8-13 listopada 2022 roku w Mediolanie we Włoszech.

Pobierz komunikat prasowy w formacie PDF

Autorzy zdjęć MY2023 KTM 890 ADVENTURE R_Studio & MY2023 KTM 890 ADVENTURE R_Action: KTM