Mitas wzbogaca gamę SPORT FORCE+ EV o dwie nowe opony w dużym rozmiarze

Mitas-adds-more-power-to-its-SPORT-FORCE-plus-EV-range-with-two-new-large-sized-tires
Firma Mitas rozszerza gamę SPORT FORCE+ EV o dwa nowe rozmiary opon, 180/60ZR17 i 200/55ZR17, które będą dostępne od sierpnia 2023 r. Nowe opony powiększą ofertę do siedmiu dostępnych rozmiarów.
  • Dwie opony w dużym rozmiarze zejdą z taśmy produkcyjnej w sierpniu 2023
  • Nowe opony tylne o wyjątkowej przyczepności idealne na intensywne przejażdżki
  • Linia SPORT FORCE+ EV teraz obejmuje opony w aż 7 rozmiarach dla wyjątkowych osiągnięć i jeszcze większej gamy sportowych motocykli

„Cieszymy się z wprowadzenia większych rozmiarów do linii opon SPORT FORCE+ EV. W połączeniu z naszym istniejącym portfolio będziemy w stanie obsłużyć większą liczbę rozmiarów oraz więcej popularnych modeli motocykli sportowych” – wyjaśnia Gustavo Pinto Teixeira, wiceprezes działu opon motocyklowych i specjalnych Yokohama TWS.

Opony Mitas SPORT FORCE+ EV (EV od słowa „ewolucja”) zostały zaprojektowane z myślą o drogach publicznych, ale są także przystosowane do jazdy na torze. SPORT FORCE+ EV to nowa odsłona SPORT FORCE+ obejmująca specjalną technologię wieloskładnikową (MCTT), która pozwala szybko osiągnąć odpowiednią temperaturę, zapewniając doskonałą przyczepność przy skrajnych kątach oraz stabilność w linii prostej nawet po długotrwałej i intensywnej eksploatacji.  SPORT FORCE+ EV mają ograniczoną zawartość krzemionki, aby zapewnić odpowiednią przyczepność na mokrej powierzchni.

Pobierz komunikat prasowy w formacie PDF